Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Постни финландски хлебчета

Постни финландски хлебчета

Постни финландски хлебчета
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
26/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Ето с какво да нагостите и да впечатлите гостите си, които постят"

Необходими Продукти

  • вода - 200 мл хладка
  • мая - 1 пакет суха
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 500 г
  • плънка
  • картофи - 4 бр.
  • масло - 1 с.л.
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • морков - от туршия за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в хладката вода и се оставя да бухне за 10 минути на топло. Сипва се в средата на брашното, пресято в купа, добавя се сол и замесваме тесто, което се покрива с фолио и оставяме да втаса за 30 минути.

През това време се обелват картофите и нарязваме на парченца, заливат се с гореща вода с малко сол и се варят до готовност. Отцеждат се, слага се масло и с вилица се намачква на пюре, овкусено със сол, черен пипер и нарязан магданоз.

Тестото се разточва на тънка кора и с чашка 8 см се изрязват кръгчета. В средата na всяко се поставя чаена лъжичка картофена плънка, краищата се прегъват и прещипват с пръсти .

Нареждат се в намаслена тава, печем в загрята фурна 200 градуса около 20 минути.

Изваждат се и намазваме с масло, сервираме топли, гарнирани с резени от морков.

Вкусно и идеално за пости.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: