Начин на приготвяне
Маята се разтваря в хладката вода и се оставя да бухне за 10 минути на топло. Сипва се в средата на брашното, пресято в купа, добавя се сол и замесваме тесто, което се покрива с фолио и оставяме да втаса за 30 минути.
През това време се обелват картофите и нарязваме на парченца, заливат се с гореща вода с малко сол и се варят до готовност. Отцеждат се, слага се масло и с вилица се намачква на пюре, овкусено със сол, черен пипер и нарязан магданоз.
Тестото се разточва на тънка кора и с чашка 8 см се изрязват кръгчета. В средата na всяко се поставя чаена лъжичка картофена плънка, краищата се прегъват и прещипват с пръсти .
Нареждат се в намаслена тава, печем в загрята фурна 200 градуса около 20 минути.
Изваждат се и намазваме с масло, сервираме топли, гарнирани с резени от морков.
Вкусно и идеално за пости.