Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Захаросани портокалови корички

Захаросани портокалови корички

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
"Всяка кулинарка трябва да знае как се правят захаросани корички, ето - запишете си рецептата"

Необходими Продукти

  • портокали - 5 бр.
  • захар - 4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Портокалите се измиват много добре с гореща вода. Обелете портокалите с белачка за зеленчуци. Поставете корите в тенджера, залейте със студена вода.

Сложете да заври на котлона, след 1-2 минути отцедете водата и налейте отново вода. Тази процедура я повторете 3 пъти. Отцедете корите от водата.

Смесете 3 ч.ч. захар с 1.5 ч.ч вода. Кипнете и оставете да поври на тих огън за 8-9 минути. Разбърквайте от време на време, докато захарта напълно се разтвори. Добавете портокаловите корички

Оставете сместа да къкри за около 45 минути (не разбърквайте, защото може да кристализирате захарта в сиропа). Ако е необходимо, разклатете тенджерата, за да наместите коричките.

Отцедете и извадете корите върху хартия за печене, оваляйте или поръсете с кристална захар. Оставете да се изсушат за 4-5 часа.

Сложете в стъклен буркан, затворете добре и съхранявайте в хладилник.

Портокаловите корички можете да използвате в различни кексове, сладкиши и мусове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария Божилова
Мария Божилова
Коричките се получиха много добри, използвах ги в щолен.
11.01.2020 22:16
1