Начин на приготвяне
Портокалите се измиват много добре с гореща вода. Обелете портокалите с белачка за зеленчуци. Поставете корите в тенджера, залейте със студена вода.
Сложете да заври на котлона, след 1-2 минути отцедете водата и налейте отново вода. Тази процедура я повторете 3 пъти. Отцедете корите от водата.
Смесете 3 ч.ч. захар с 1.5 ч.ч вода. Кипнете и оставете да поври на тих огън за 8-9 минути. Разбърквайте от време на време, докато захарта напълно се разтвори. Добавете портокаловите корички
Оставете сместа да къкри за около 45 минути (не разбърквайте, защото може да кристализирате захарта в сиропа). Ако е необходимо, разклатете тенджерата, за да наместите коричките.
Отцедете и извадете корите върху хартия за печене, оваляйте или поръсете с кристална захар. Оставете да се изсушат за 4-5 часа.
Сложете в стъклен буркан, затворете добре и съхранявайте в хладилник.
Портокаловите корички можете да използвате в различни кексове, сладкиши и мусове.
Коментари