Начин на приготвяне
Тестото го направих в хлебопекарна на програма месене и втасване, като първо сложих течните съставки + натрошената мая и захарта. Отгоре изсипах брашното и солта.
По време на месене проверявайте и ако лепне по стените, поръсете с малко брашно.
Втасалото тесто разделих на топки по 120 г.
Потапям пръсти в разтопената мас и разтеглям топката да придобие елипсовидна форма. В едната част слагам смес от натрошеното сирене, объркано с белтъците, и навивам на стегнато рулце.
Така работя до изчерпване на продуктите.
Намазвам ги с жълтъците, разбити с прясното мляко, и покривам отново да втасат.
Пекох рогчетата в тава, застлана с хартия за печене в загрята фурна на 200 градуса до готовност - около 30 минути.
Пухкавите рогчета със сирене са много вкусни.