Гевречета със захар

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
27/11/2016
"Колко сладки гевречета може да изядете преди да ви стане неудобно?"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции2 тавички
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 151
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • краве масло - 60 г
  • мая суха - 1 ч.л.
  • кристална захар - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • брашно
  • захар - за поръсване кристална
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В леко затоплено прясно мляко (1 ч.ч.) разтваряме суха мая (1 ч.л.), захар кристална (3 с.л.), щипка сол, разтопено краве масло (60 г), разбити пресни яйца (2 бр.) и ванилия (1 бр пакетче).

Разбъркваме и постепенно прибавяме брашно (бяло тип 450-500 ), да получим меко еластично тесто. Оставяме тестото завито на топло да втаса.

От готовото тесто правим еднакви топчета. Всяко разтегляме като фитил между дланите и събираме крайчетата да оформим гевречета.

Подреждаме в тава върху намазана с мазнина хартия за печене на разстояние.

Готовите гевречета оставяме да втасат и намазваме с разбито прясно яйце (1 бр ).

Поръсваме с кристална захар и печем в предварително нагрята на 180 градуса фурна до златисто.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар