Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Постна гозба с чушки и доматен сос

Постна гозба с чушки и доматен сос

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Постна гозба с чушки и доматен сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5 бр.
"Любимата ни селска манджа, която най-обичаме с постна питка"

Необходими Продукти

  • чушки - 12 - 15 бр.
  • домати - 4 - 5 бр.
  • доматен сос - 250 - 300 мл
  • олио - 5 с.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се пекат. Готовите чушки се махат от котлона и се покриват с капак за около 10-15 минути, за да се обелят по-лесно. След това чушките се белят.

Доматите се обелват и се режат на дребно. Нарязаните домати се слагат в блендер, да се смелят добре.

В дълбока тенджера се слага олиото да се загрее. След като олиото се е загряло, се добавя смлените домати. Добавя се също солта и черният пипер.

Слага се капакът на тенджерата, за да се задушат доматите за около 5-10 минути. Доматите се бъркат от време на време. След това се добавя и дометеният сос.

Прибавя се и захарта, за да не киселее доматеният сос. Доматеният сос ври за около 20-тина минути или до сгъстяване. От време на време се бърка.

Печените чушки се нареждат в дълбока чиния и отгоре се заливат с доматения сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: