Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Постни банички с печена тиква и мед

Постни банички с печена тиква и мед

Постни банички с печена тиква и мед
Снимка: Веселина Константинова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15
"Обявяваме днешния ден за празник и ще почерпим с тези уникални постни банички"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г кестенка
  • мед - 3 с.л.
  • кафява захар - 150 г
  • канела
  • джинджифил
  • карамфил - 3 - 4 бр.
  • орехи - 1 к.ч. счукани
  • кори за баница - ½ пакет
  • за сиропа
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - ½ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете тиквата от семки и кори. Нарежете я на парчета и я сложете в съд за печене. Добавете 1 ч.ч. вода и поръсете със захар. Изпечете до готовност.

Намачкайте тиквата още топла, след което я охладете. Добавете кафявата захар, меда и ароматизирайте с канела, джинджифил и карамфил. Прибавете и счуканите орехи. Разбъркайте до еднородност.

Разстелете корите. Нанесете върху всяка от планката и свийте на руло, а след това завийте на розичка.

Наредете розичките в тава, застлана домакинска хартия. Изпечете до готовност.

Направете захарен сироп, като сварите заедно водата и захарта. Полейте охладените тиквени банички с топъл сироп.

Оставете баничките за няколко часа да се напоят преди консумация.

Постните банички с печена тиква и мед са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: