Начин на приготвяне
Почистете тиквата от семки и кори. Нарежете я на парчета и я сложете в съд за печене. Добавете 1 ч.ч. вода и поръсете със захар. Изпечете до готовност.
Намачкайте тиквата още топла, след което я охладете. Добавете кафявата захар, меда и ароматизирайте с канела, джинджифил и карамфил. Прибавете и счуканите орехи. Разбъркайте до еднородност.
Разстелете корите. Нанесете върху всяка от планката и свийте на руло, а след това завийте на розичка.
Наредете розичките в тава, застлана домакинска хартия. Изпечете до готовност.
Направете захарен сироп, като сварите заедно водата и захарта. Полейте охладените тиквени банички с топъл сироп.
Оставете баничките за няколко часа да се напоят преди консумация.
Постните банички с печена тиква и мед са готови.