Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско месо с камби, ориз и вино

Свинско месо с камби, ориз и вино

Свинско месо с камби, ориз и вино
Снимка: Илияна Димова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Класическа свинска манджа с аромат на вино и червени камби за вкус и настроение"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 - 400 г прошарено
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 3 бр. червени камби
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио - 4 с.л.
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • червено вино - 2 с.л.
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското месо (300 - 400 г) на хапки като за шишчета. В олио (4 с.л.) слагаме месото, ръсваме черен пипер и запържваме, като често разбъркваме, докато се зачерви леко. Посоляваме на вкус, ръсваме червен пипер ( 1 ч.л.) и брашно ( 1-2 с.л.). Наливаме топла вода ( 6 ч.ч.), като разбъркваме непрекъснато.

Оставяме ястието да ври и след 15 минути прибавяме почистен и нарязан морков, а след още 5-10 минути и почистени и нарязани лук (1 бр.) и червени камби (3 бр). Варим ястието, до готовност на всички продукти. При необходимост доливаме топла вода или сгъстяваме малко брашно, разтворено във вода.

Няколко минути преди да свалим манджата от котлона, прибавяме червено вино (2 с.л., слагам Мавруд). Поднасяме ястието с гарнитура от ориз, който приготвяме като в по-голямо количество посолена вода, сипваме измитият ориз ( 1/2 ч.ч.) и олио ( 1 с.л.). Подправяме с чубрица и прибавяме цял стрък пресен магданоз. Варим ориза до готовност.

Сварения ориз отцеждаме от водата, махаме магданоза и смесваме с краве масло (2 ч.л) и сол на вкус. Разбъркваме няколко пъти. Сервираме, като в средата на порционна чиния слагаме от ориза и около него сипваме от манджата. Поръсваме с нарязан ситно пресен магданоз на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: