Начин на приготвяне
Приготвяме кексова смес, като се разбиват киселото мляко, шупнало от разбита в него сода за хляб и захарта, добавят се олиото, грисът и брашното, смесено с бакпулвера. Разбърква се на гладка еднородна смес.
Приготвя се плънката от настъргана тиква на ренде, смесена с кафява захар, канела и счукани орехови ядки. В намаслена и набрашнена тавичка сипваме половината от кексовата смес, отгоре разпределяме тиквената плънка и покриваме с останалата смес.
Печем в загрята фурна 180 градуса до суха клечка и изваждаме сладкиша. Приготвя се пудинг ванилия без варене като се разбива за 3 минути с миксер с прясното мляко. Залива се сладкишът с пудинга и поръсваме с цветен кокос. Поднасяме охладен.