Начин на приготвяне
Разбийте яйцата. Добавете захарта и продължете да разбивате до пухкав крем. Прибавете пресятото брашно с бакпулвера и разбъркайте добре. Обелете и настържете ябълките.
Изстискайте ги от сока. Застелете голяма тава (от печката) с хартия за печене. Разпределете ябълките и ги поръсете с 1 с.л. захар и канелата. Изсипете сместа върху ябълките и загладете.
Печете на 180 градуса около 20минути. Извадете и обърнете блата върху лист хартия.
Оставете да се охлади. Разбийте крема с прясното мляко. Разбийте сметаната и я прибавете при крема. Хубаво разбъркайте с шпатула. Нарежете блата на три еднакви части.
Поставете една лента, върху подходяща подложка с ябълковата част нагоре. Намажете с част от крема. Покрийте с втора лента блат и пак намажете с крем.
Покрийте с третия блат. Разбийте шоколадовия крем с млякото. Към него добавете разтопения шоколад и разбъркайте.
Залейте тортата с крема, като не се стараете да бъде гладко. Поръсете с натрошени бисквитки и малини.
Оставете шоколадовата торта в хладилника да престои за една нощ.
Ябълково-шоколадовата торта Парадайз е готова.