Начин на приготвяне
Маята (1 ч.л.) смесваме със захарта ( 1-2 с.л.) и щипка сол, наливаме топла вода (2/3 ч.ч.), ванилия ( 1 бр) и малко захар с есенция ром. Разбъркваме и когато се разтворят, прибавяме бялото брашно, за да получим гъста лепкава каша.
Ябълката белим, почистваме от семената и настъргваме на едро ренде. Прибавяме към готовото тесто. Разбъркваме и добавяме още малко брашно, за да получим гъсто, лепкаво тесто.
Оставяме тестото на топло да втаса и когато е готово, с лъжица сипваме от тестото в малки формички за кейкчета, намазани с олио. Пълним само до половината на чашките.
Оставяме отново да втасат и печем в нагрята на 180 градуса фурна до готовност . Готовите бухтички , изваждаме върху скаричка и поръсваме с пудра захар , смесена с ванилия .