Имамбаялдъ с кайма

EfrosiaEfrosia
Джедай
9745k1122k
Имамбаялдъ с кайма1 / 2
13/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Тази рецепта ни накара да се влюбим в Турската кухня!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 5 бр.
  • кайма - около 300 г телешка
  • лук - 4 - 5 глави
  • чесън - 1 глава
  • домати - около 1 кг
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
  • захар - 1 - 2 щипки
  • черен пипер
  • мазнина - около 200 мл за запържване
  • лимони - сокът на 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на филии, посолете ги и ги оставете под наклон да се отцеждат от горчивината им. След това ги изплакнете и подсушете.

Загрейте мазнина в широк тиган и запържете патладжаните. В същата мазнина (ако е нужно долейте още малко) запържете нарязания лук и чесън, добавете каймата и я раздробете с дървена шпатула или вилица.

Прибавете нарязаните ситно домати заедно с малко сол, захар и черен пипер. След няколко минути махнете от котлона.

В намазнена тава сипете малко от соса на дъното, подредете ред патладжани, поръсете с накълцан магданоз, отново сос и така до изчерпване на количествата.

Полейте с прясно изцеден лимонов сок и сложете вкусната имамбаялдъ да се пече в предварително загрята фурна, докато течността от доматите се изпари.

Имамбаялдъ с кайма е толкова вкусна, че пръстите ще си оближете!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
54
44
35
22
10
Дай твоята оценка: