Хрупкави пурички с локум

Хрупкави пурички с локум
Снимка: Илияна Димова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Знаете, че не може да им устоите, не и след като усетихте аромата им"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр. жълтък
  • масло - 50 г разтопено краве
  • мед - 3 с.л. течен
  • канела - 1 щипка
  • ванилия - 1 бр
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • брашно - колкото е необходимо за твърдо тесто,
  • локум - нарязан на малки парчеца за плънка,
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме жълтък, мед течен, масло разтопено, канела, ванилия бакпулвер и брашно, колкото е необходимо, замесването на еластично тесто.Разточваме и изрязваме квадратни или провоъгълни парчета. Във всяко слагаме парченца локум.

Навиваме на пурички. Слагаме сладките в тавичка върху хартия за печене, намазана с мазнина и изпичаме в загрята на 170 градуса фурна (с горещ въздух) за около 10 минути и след като изключим фурната, при необходимост от допичане оставяме пуричките за още около 5 минути в горещата фурна.

Готовите пурички поръсваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: