Начин на приготвяне
Накисвате хляба във вода, след което го изстисквате добре и го слагате в голяма купа. Настържете целината, накълцайте спанака и нарежете наденичките, половината лук и магданоза на дребно. Сложете всичко в купата при хляба и подправете със сол и черен пипер.
Сложете вода да заври и в нея пускайте внимателно кюфтенцата само докато изплуват, не ги дръжте дълго време да се варят. В тиган разтопете сланината и добавете нарязаната на ситно останала глава кромид лук и кюфтенцата. Запържете до златисто, след което добавете и съвсем малко от водата, в която са врели кюфтенцата.
Добавете накълцан магданоз, разбъркайте и чукнете отгоре яйцата. Ако ги харесвате разбити може и да залеете всичко като омлет отгоре- ако ли пък не целите яйца запечете между кюфтенцата и лука. Когато и яйцата станат готови, махнете от огъня и сервирайте със салата по избор.