Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтенца от наденица

Кюфтенца от наденица

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Кюфтенца от наденица1 / 2
28/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • наденица - 400 г ловджийска
  • брашно - 1 с.л.
  • грис - 2 с.л.
  • спанак - 250 г
  • хляб - 6 филии сух
  • лук - 2 глави кромид
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз
  • сланина - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвате хляба във вода, след което го изстисквате добре и го слагате в голяма купа. Настържете целината, накълцайте спанака и нарежете наденичките, половината лук и магданоза на дребно. Сложете всичко в купата при хляба и подправете със сол и черен пипер.

Сложете вода да заври и в нея пускайте внимателно кюфтенцата само докато изплуват, не ги дръжте дълго време да се варят. В тиган разтопете сланината и добавете нарязаната на ситно останала глава кромид лук и кюфтенцата. Запържете до златисто, след което добавете и съвсем малко от водата, в която са врели кюфтенцата.

Добавете накълцан магданоз, разбъркайте и чукнете отгоре яйцата. Ако ги харесвате разбити може и да залеете всичко като омлет отгоре- ако ли пък не целите яйца запечете между кюфтенцата и лука. Когато и яйцата станат готови, махнете от огъня и сервирайте със салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: