Сочен кекс с праскови от компот

29/11/2016
"Причина номер 1 за приготвянето на компоти са сиропираните сладкиши, с които обичаме да изненадваме гостите си "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 332
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на пухкав сняг. В друга купа разбийте жълтъците, захарта, киселото мляко, ванилията и настърганата кора от лимон.

Объркайте брашното с бакпулвера и започнете постепенно да го добавяте като бъркате с шпатула. Прибавете белтъците и внимателно разбъркайте до хомогенна смес.

Оваляйте нарязаните на ситно праскови в брашно и ги сложете в сместа. Разбъркайте и изсипете сместа в намазнена и набрашнена форма. Печете в загрята фурна на 180 градуса около един час. Готовия кекс оставете във формата да се охлади.

Сложете сиропа да се вари 10 минути и постепенно поливайте охладения кекс докато поеме целия сироп. След като отново се охлади обърнете върху чиния.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар