Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата. Към тях се добавя захарта и разбиването продължава. След това прибавете мекото масло и пресятото брашно с бакпулвера. Добавете есенцията и разбъркайте добре.
Разделете сместа на 4 части и изпечете 4 блата на 170 градуса, около 15 минути за всеки. Оставете да се охладят.
В купа се разбива сметана с пудрата захар. Добавя се маскарпонето и хубаво разбийте.
Сложете един блат в чиния. Намажете с крем и поставете втори блат. По същия начин направете и другите два блата. Оставете ги в хладилника за 2-3 часа.
Извадете блатовете и ги издълбайте конусовидно, като на единия блат оформите островче в средата. В купа смесете заквасената сметана, боята и изрезките от блатовете. Разбъркайте добре и напълнете издълбаните двойки блатове.
Намажете с крем едната двойка блат (този с островчето) и го обърнете върху драгата двойка блатове. Разбийте 100 мл сметана и намажете цялата торта. Оставете в хладилника да стегне.
Останалата сметана загрейте на котлона. Добавете маслото и шоколада и бъркайте докато се разтопи. Оставете леко да се охлади и залейте сметановата торта.
Направете сърца от сметана и украсете с кокосови стърготини и шарени пръчици.
Тортата Страстно сърце е готова.