Зелен лук в тесто

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Зелен лук в тесто1 / 2
30/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1 тава

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйце - 1 бр
  • сол - 1/2 ч.л.
  • масло - 100 г
  • брашно
  • За плънката
  • лук - 3 връзки зелен
  • лук - 1 бр. кромид
  • яйца - 4 бр.
  • сметана - 200 мл готварска течна
  • черен пипер
  • сол
  • настъргано сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тесто, като разбиваме яйцето и прибавяме към него разтопено краве масло, сол и брашно, колкото поеме за гладко тесто. Оставяме за 30 минути в хладилник, завито в полиетиленово фолио. През това време приготвяме плънката.

Почистваме, измиваме и нарязваме на колелца зеления лук заедно с перата. Кромид лука нарязваме на ситно. Тестото разстиламе в намазана с олио тавичка, като повдигаме краищата му по стените . Набождаме с вилица и запичаме във фурна за 10 минути на 200 градуса.

В купа смесваме яйцата, сметаната, солта и черен пипер на вкус. Прибавяме нарязаният лук и разбъркваме. Разпределяме по запеченият блат. Поръсваме със сирене и изпичаме във фурна до готовност за приблизително 20-30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: