Начин на приготвяне
Замесваме тесто, като разбиваме яйцето и прибавяме към него разтопено краве масло, сол и брашно, колкото поеме за гладко тесто. Оставяме за 30 минути в хладилник, завито в полиетиленово фолио. През това време приготвяме плънката.
Почистваме, измиваме и нарязваме на колелца зеления лук заедно с перата. Кромид лука нарязваме на ситно. Тестото разстиламе в намазана с олио тавичка, като повдигаме краищата му по стените . Набождаме с вилица и запичаме във фурна за 10 минути на 200 градуса.
В купа смесваме яйцата, сметаната, солта и черен пипер на вкус. Прибавяме нарязаният лук и разбъркваме. Разпределяме по запеченият блат. Поръсваме със сирене и изпичаме във фурна до готовност за приблизително 20-30 минути.