Начин на приготвяне
От горепосочените продукти омесете тесто, което да е средно меко и задължително не трябва да лепне. Поставете го в намазана с мазнина купа и го намажете отгоре също с мазнина и го покрийте с кърпа.
Оставяме го да втаса на топло до удвояване на обема. Намажете хубаво йенския съд с мазнина и внимателно преместете втасалото тесто в него.
Постарайте се да не го пристискате и мачкате, за да не му излезе въздуха. Сложете капака на съда и пъхнете хляба в студена фурна. Първоначално печете на 200 градуса до придобиване на кафяв цвят на хляба.
След това махнете капака и намалете фурната на 180 градуса. Печем още 10 минути без капак и след като извадите хляба го поставете върху решетка, за да се охлади.
Коментари