Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постен славянски гювеч на баба

Постен славянски гювеч на баба

Постен славянски гювеч на баба
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Любима класика в кухнята - славянски гювеч в майсторско изпълнение"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • зелен боб - 6 - 7 шушулки
  • бамя - 6 - 7 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • люти чушки - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства, нарязва на ситно и се задушава в мазнина с няколко лъжици вода.

Прибавят се нарязаните на кръгчета морков, чушка, зелен боб и бамя. Когато зеленчуците омекнат се прибавя предварително измитият ориз и също се задушава, докато набъбне.

Долива се малко вода и добавят се картофите, нарязани на средно големи парчета и настъргания предварително домат. Подправя се със сол, червен и черен пипер. Задушените зеленчуци се прехвърлят в огнеупорен съд и се разбъркват добре.

Прибавя се една цяла люта чушка, долива се около 3 ч.ч.вода и се поставя съда в студена фурна. Пече се отначало на 200 градуса и след около 30 минути се намалява температурата на 180 градуса.

Пече се още приблизително 30 минути, като малко преди да е готово ястието се маха капака за да се запече отгоре ястието.Поднася се с нарязан на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: