Начин на приготвяне
Сваряват се макароните в подсолена вода според указанието и се отцеждат добре. Намазва се тавичка със зехтин и сипваме макароните в тавата, отгоре се поръсват с 1 с. л. зехтин.
В подходящ съд се подваряват накъсани на розички броколи с малко сол, отцеждат се и веднага се заливат със студена вода да запазят цвета си. Добавят се в тавата при макароните.
В купа се разбиват яйцата, добавя се сметаната, прясно мляко, сол и черен пипер, като се разбърква добре. Заливаме ястието и печем в загрята фурна 180 градуса за 15 минути или докато стегне заливката.
Изважда се, поръсваме с настърган кашкавал и връщаме за 5 минути да се разтопи кашкавалът, не повече, за да са сочни макароните а не сухи. Сипваме в чиния и нападаме, толкова е вкусно, че ще питате за още.