Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Дробчета с бира и пресен розмарин

Дробчета с бира и пресен розмарин

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Дробчета с бира и пресен розмарин
Снимка: Марияна
1 / 2
10/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Кой каза дробчета с бира? Не знае ли, че трябва да каже и точен адрес, сега къде да дойдем?"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 450 г
  • лук - 2 глави
  • бира - 120 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • розмарин - 1 ч.л. пресен
  • олио - 90 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре дробчетата. Измиваме ги обилно с вода. Слагаме олиото в подходящ и ги изпържваме.

Трябва да станат с променен цвят, леко сурови и тогава наливаме бирата. Използвах немска бира. Намаляваме котлона и ги похлупваме с капак да се готвят на тих огън.

Нарязваме лука на дребно и го прибавяме при дробчетата. С дървена лъжица ги подбутваме леко. Накълцайте праза и го добавете към полуготовите дробчета. Внимателно разбъркваме.

Добавяме сол, черен пипер на вкус и пресен розмарин. Оставяме хубаво да се задуши. Вече готови дробчетата разпределяме в чинии. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: