Начин на приготвяне
Слагаме вода в тенджера на котлона. Прибавяме малко сол. Измиваме добре копанчетата и ги слагаме в тенджерата. Сваряваме ги до пълна готовност. Припенваме при необходимост бульона по време на варенето.
След като се сварят копанчетата ги слагаме в малка тава. Обелваме картофите и ги измиваме. Нарязваме ги на полумесеци по дължина. Слагаме картофите между копанчетата. Прецеждаме бульона от варенето.
От бульона наливаме 1 1/2 ч.ч в тавичката. Посоляваме на вкус. Прибавяме черен пипер на вкус.Слагаме най отгоре и иглички от пресен розмарин. Нарязваме си на малки парчета маслото и разпределяме върху картофите и копанчетата.
Печем на 220 градуса до готовност и изпичане на картофите и приятна коричка на копанчетата. Получава се страхотен вкус на розмарин и масло.