Начин на приготвяне
Смесете изварата с прясното мляко и захарта. Разбъркайте. Прибавете пресятото брашно заедно със содата бикарбонат и замесете меко и еластично тесто.
Оставете го за 10-15 минути, покрито с фолио.
Разделете готовото тесто на топки. Разточете всяка топка на кора с дебелина 3-4 мл. Нарежете на квадрати.
Обелете ябълките, почистете семенната част и ги нарежете на филийки.
В средата на всеки квадрат сложете филийка ябълка. Загърнете двата срещуположни края и притиснете леко.
Наредете кифличките в тава за печене, застлана с домакинска хартия.
Изпечете в загрята фурна до порозовяване.
Още топли поръсете с пудра захар.
Нискокалоричните кифлички с ябълки са много вкусни.