Начин на приготвяне
Рецептата е изключително лесна за изпълнение, но резултатът е винаги един и същ - несравнимо вкусни празнични пържоли.
Тавичката, в която ще печем пържолите, се намазва с майонезата обилно - дъното и страните.
Пържолите, без да се начукват предварително, се намазват с горчицата от всички страни и се нареждат плътно в тавичката една до друга.
Кромидът (желателно е да изберете по-едри глави, за да ви е по-лесно) се почиства и нарязва на шайби с дебелина около 3 милиметра. С шайбите лук се покриват плътно пържолите, отгоре върху лука се слага останалата майонеза и се разпределя равномерно.
Тавичката се покрива с фолио за свежо съхранение и се оставя на хладно за минимум половин час, за да се маринова месото.
След като пържолите са се мариновали, тавичката се слага в предварително загрята на 200 градуса фурна за около час.
Кашкавалът се настъргва на едро ренде и пържолите се поръсват с него накрая, запичат се за около 5 минути до получаването на златист цвят.
Поднасят се в порционни чинии със ситно нарязан пресен лук.
Добър апетит!