Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия в пергамент с чесън и майонеза

Скумрия в пергамент с чесън и майонеза

Скумрия в пергамент с чесън и майонеза
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Бързата скумрия - бързо на масата всички събира - кулинарна поговорка"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • сол
  • майонеза - 150 г
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • чери домати - 4 бр.
  • дафинов лист - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скумрията, измийте я и я осолете. Оставете я да си поеме от солта.

Измийте я и сложете по 2-3 обелени и нарязани скилидки във вътрешността.

Сложете всяко парче риба върху пергаментова хартия, намажете я обилно с майонеза, добавете дафинови лист и по две чери доматчета.

Завийте на пакетче и сложете в тавичка.

Изпечете рибата за около 30 минути в загрята фурна.

Скумрията в пергамент с чесън и майонеза е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
32
20
10
Дай твоята оценка: