Мусака с риба тон

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр. едри
  • моркови - 2 бр.
  • риба тон - 160 г от консерва
  • доматено пюре - 5 с.л.
  • олио - 30 мл
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • За заливката
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 250 г
  • брашно - 5 с.л.
  • бульон - 100 мл или вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и морковите режете на кубчета, както за обикновена мусака. Половината от тях се редят в намазнена тава. Поръсвате ги с надробената риба и мажете отгоре с доматеното пюре.

Покривате с останалата част от картофи и моркови. Заливате с бульон или вода и слагате подправки по собствен вкус и избор и слагате мусаката да се пече на умерена фурна.

Когато мусаката вече е готова заливате с разбитите продукти за заливка и допичате до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: