Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Риба скумрия с майонеза

Риба скумрия с майонеза

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Риба скумрия с майонеза
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Ето на това му се казва риба, която буквално се топи в устата"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • зелен лук - 2 стръка пресен
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • майонеза - 5 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се нарязва на парчета по ширина на рибата. Нарежда се в тенджерка от йенско стъкло.

Смесва се с майонезата, виното, киселото мляко, накълцаните зелен лук и чесън и останалите подправки.

Сипва се виното и се слага да се пече на 180 градуса за около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: