Начин на приготвяне
Брашното се пресява заедно със солта. Добавя се маслото и се смесва така, че да се образуват трохи. Магданозът се нарязва на ситно и се добавя в тестото.
Добавя се охладената сметана и се замесва меко тесто. Съдът за варене на пара или обикновен гевгир се намазват с масло. Ако не се ползва съд за варене на пара, гевгирът се разполага над тенджера с вряща вода.
С влажни ръце се правят топчета като орех и се слагат на разстояние едно от друго, тъй като набъбват. Приготвят се на пара в продължение на 10 минути. В това време се приготвя маслото. Чесънът се намачква и е запържва с маслото.
Добавя се солта и лютият червен пипер и всичко се запържва още 30 секунди при непрекъснато бъркане. Кльоцките се сервират горещи, като се поливат с маслото.