Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Яхния»Яхния от риба

Яхния от риба

Яхния от риба1 / 2
08/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • риба - цяла (бруто тегло около 1.5 кг)
  • домати - 1 кг или 1 буркан стерилизирани,
  • лук - 1 - 2 глави
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • бяло вино - 200 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • ябълков оцет
  • магданоз - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от люспите и от вътрешностите, отрязват се перките, опашката и главата. Добре измитият труп на рибата се нарязва напречно, между големите кости, на парчета с дебелина 2-3 см.

Парчетата се нареждат в тава, посоляват се и се мариноват с оцета. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в олиото в подходяща тава. Прибавят се доматите и също се задушават.

Слага се брашното, бърка се и се налива виното. Когато сосът заври се прибавя маринованата риба. Вари се на слаб огън 15-20 минути. Сваля се от огъня и се поръсва с нарязания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: