Начин на приготвяне
Почистете и измийте рибата. Залейте я с вода, добавете стрък целина, дафиновите листчета, зрънцата черен пипер и щипка сол. Варете около 20 минути.
Свалете от огъня и след като се охлади извадете рибата от водата. Обезкостете я и я накъсайте на дребни парчета.
Измийте лещата и я залейте с водата. Сложете я на огъня и варете около 60 минути.
През това време изпечете чушките, обелете ги и ги нарежете на дребни парченца.
Загрейте на огъня олиото и задушете нарязаните на дребно лук, морков и домат за около 2-3 минути.
Добавете брашното и червения пипер, разбъркайте хубаво и налейте малко топла вода. Оставете под капак за около 5 минути, след което изсипете във врящата леща.
Прибавете нарязаните печени чушки, чубрицата, девесила, посолете на вкус и добавете парченцата риба хек.
Оставете яхнията да ври още 10 минути. Свалете от огъня и след като леко се охлади поръсете с нарязан на дребно чесън.