Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Яхния»Яхния от леща и риба хек

Яхния от леща и риба хек

Яхния от леща и риба хек
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
31/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Страхотна комбинация, която няма как да не опитате"

Необходими Продукти

  • риба - 1 бр. хек
  • целина - 1 стрък
  • черен пипер - 5 - 6 зрънца
  • дафинов лист - 2 листчета
  • сол - 1 щипка
  • леща - 1 ч.ч.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • лук - 1 глава голяма
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • девесил - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол - на вкус
  • вода - 1500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте рибата. Залейте я с вода, добавете стрък целина, дафиновите листчета, зрънцата черен пипер и щипка сол. Варете около 20 минути.

Свалете от огъня и след като се охлади извадете рибата от водата. Обезкостете я и я накъсайте на дребни парчета.

Измийте лещата и я залейте с водата. Сложете я на огъня и варете около 60 минути.

През това време изпечете чушките, обелете ги и ги нарежете на дребни парченца.

Загрейте на огъня олиото и задушете нарязаните на дребно лук, морков и домат за около 2-3 минути.

Добавете брашното и червения пипер, разбъркайте хубаво и налейте малко топла вода. Оставете под капак за около 5 минути, след което изсипете във врящата леща.

Прибавете нарязаните печени чушки, чубрицата, девесила, посолете на вкус и добавете парченцата риба хек.

Оставете яхнията да ври още 10 минути. Свалете от огъня и след като леко се охлади поръсете с нарязан на дребно чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: