Начин на приготвяне
Смесете всички брашна в подходяща купа, добавете солта и разбъркайте. Сложете маята, захарта, малко хладка вода и 1 с.л. брашно в подходящ съд, разбъркайте и оставете да шупне.
Направете кладенче в средата на брашното и добавете шупналата мая, оцета и зехтина, добавяйте постепенно останалата хладка вода, и омесете меко и гладко тесто. Оставете тестото за 40 минути на топло да втаса.
Готовото тесто сложете в тава застлана с хартия за печене, оформете го под формата на елипса, направете няколко разреза отгоре.
Сложете кашкавал, нарязан на дребни кубчета, и маслините, намажете със зехтин, печете за 40 минути на 180-200 градуса до готовност. Готовата питка увийте в чиста и суха кърпа.
Коментари