Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Питка с маслини и джоджен

Питка с маслини и джоджен

Питка с маслини и джоджен
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10 парчета
"То не може всичко в този живот да върви по мед и масло, понякога ни се иска да е по маслини и джоджен"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • вода - 350 мл топла
  • сол - 1 с.л.
  • маслини - 100 г
  • мая - 20 г
  • захар - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в 50 мл топла вода със захарта и се оставя да шупне.

Смесваме брашното, шупналата мая, солта, джоджена и ситно нарязани маслини без костилки. Замесва се меко тесто да не лепне.

Оставя се да втаса 40 минути. С ръце се оформя на питка, поставя се в намазана с олио тавичка.

Печем в загрята фурна 200 градуса - 40 минути до зачервяване.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: