Начин на приготвяне
В купа чупим яйцата, добавяме последователно маята, захарта, солта, киселото мляко и маргарина. Омачкваме хубаво с ръка и започваме да добавяме брашно. Замесваме средно меко тесто, което делим на две топки за две пици. Намазваме ги с малко олио и през това време си нарязваме продуктите за отгоре.
Нарязваме в една чиния шунката на кубчета, в друга - телешкия салам отново на кубчета, в трета режем триъгълничетата на едри парчета, в четвърта режем топеното пушено сирене на филийки и след това на половинки, в пета настъргваме кашкавала. Всичко делим на две.
Щом сме готови, вземаме едната топка, разточваме я с помощта на малко брашно и я поставяме в намаслена тава. Намазваме я с 4 с. л. лютеница, поръсваме шунката, телешкия салам, слагаме парчетата топено сирене, топеното пушено сирене и отгоре поръсваме с кашкавал.
Печем в предварително загрята фурна до готовност.
Другата пица правим по същия начин и в същата по-големина тава.
Коментари