Телешко с червен боб

Monika IvanovaMonika IvanovaМастър Шеф43910643725
11/12/2016
"Разкошотия, която направо се топи в устата "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 416
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • телешко месо - 600 г
  • червен боб - 1 консерва
  • кромид лук - 1/2 глава
  • вино - 200 мл по избор бяло или червено
  • доматен сок - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • дафинов лист - 1 бр.
  • телешки бульон - 100 мл
  • олио - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо нарязвате на късчета и сварявате.

Аз го варя в тенджера под налягане, за да стане по-бързо и по-крехко.

В тиган сипваме олиото и запържваме лука. След него добавяме месо и последен слагаме измития червен боб.

Разбъркваме 2-3 пъти и доливаме виното, бульона, доматения сок и подправки на вкус.

Оставяме на котлона, докато сосчето се сгъсти.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар