Пилафа на Пашата

Пилафа на Пашата3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Вкусотия, която е била запазена само за пашите, сега вече ще опитате и вие"

Необходими Продукти

  • За кюфтетата
  • кайма - 300 г
  • лук - 1 малка глава
  • яйца - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • галета - 3 с.л.
  • домати - 1 бр. малък
  • магданоз - 1 щипка сух
  • кимион
  • черен пипер
  • сол
  • За пилафа
  • ориз - 2 ч.ч.
  • фиде - 3 с.л. с яйца
  • вода - 3 ч.ч.
  • масло - 3 с.л.
  • масло - 3 с.л. растително
  • сол
  • олио - за пържене
  • брашно - за овалване
  • доматен концентрат - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на ситно лука. Прибавете го към каймата.

Добавете галетата, ситно нарязания чесън, ситно нарязания домат без семенната част, подправките и чукнете яйцето. Омесете каймата и я оставете да си поеме от подправките.

Измийте ориза, докато спре да отделя нишесте.

Залейте го с топла и подсолена вода. Оставете го за около 30 мин.

Отцедете го и го изплакнете отново. Сложете го в съд за варене и добавете топла и подсолена вода. Варете, докато оризът набъбне. В края на варенето добавете фидето и разбъркайте. Отстранете съда от котлона, излейте водата и го отцедете добре.

Загрейте маслото, добавете олиото и изсипете ориза и фидето. Гответе около 10 мин при непрекъснато бъркане.

В съд загрейте олиото за пържене. Оформете кюфтенцата и ги изпържете до златисто.

Загрейте отделно 1 с.л. олио и добавете 2 с.л. доматен концентрат и запържете. Върнете кюфтецата в соса.

На дъното на подходяща купа наредете кюфтенцата, изсипете отгоре готовия ориз и притиснете.

С помощта на чиния обърнете пилафа, за да останат кюфтенцата на върха.

Поднесете Пилафа на Пашата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: