Начин на приготвяне
Обелете и нарежете на ситно лука. Прибавете го към каймата.
Добавете галетата, ситно нарязания чесън, ситно нарязания домат без семенната част, подправките и чукнете яйцето. Омесете каймата и я оставете да си поеме от подправките.
Измийте ориза, докато спре да отделя нишесте.
Залейте го с топла и подсолена вода. Оставете го за около 30 мин.
Отцедете го и го изплакнете отново. Сложете го в съд за варене и добавете топла и подсолена вода. Варете, докато оризът набъбне. В края на варенето добавете фидето и разбъркайте. Отстранете съда от котлона, излейте водата и го отцедете добре.
Загрейте маслото, добавете олиото и изсипете ориза и фидето. Гответе около 10 мин при непрекъснато бъркане.
В съд загрейте олиото за пържене. Оформете кюфтенцата и ги изпържете до златисто.
Загрейте отделно 1 с.л. олио и добавете 2 с.л. доматен концентрат и запържете. Върнете кюфтецата в соса.
На дъното на подходяща купа наредете кюфтенцата, изсипете отгоре готовия ориз и притиснете.
С помощта на чиния обърнете пилафа, за да останат кюфтенцата на върха.
Поднесете Пилафа на Пашата.