Торта с кайсии

ДидиДиди
Новак
910910
Торта с кайсии2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 4 бр.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 10 бр. на прах
  • брашно - 1 ч.ч. и половина
  • За основата
  • масло - 1 бр.
  • компот от кайсии - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. В тава се нарязва кравето масло и се подрежда така че да покрие дъното на тавата.

2. Върху него се нареждат кайсиите от компота като меката част /вътрешността/ на кайсията трябва да е отгоре.

3. Разбиват се яйцата. Добавят се захарта, ванилиите и брашното.

4. Получената смес се излива отгоре.

5. Пече се в загрята фурна на 200 градуса около 30 минути.

6. След като се извади от фурната върху тавата се слага тортената чиния и се обръща наобратно, за да може кайсиите от дъното на тавата да останат най-отгоре.

7. При ваше желание може от водата на компота да направите захарен сироп и да залеете отгоре.

Съвет: За диабетици е подходящо вместо захар да се използва фруктоза. В този случай е необходимо да се ползва 1/2 ч. ч. фруктоза вместо 1 ч. ч. захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: