Начин на приготвяне
Картофите се обелват, нарязват се на шайби около 0.5 мм. После всяко кръгче се срязва през средата, но не до края, а при основата си да са свързани.Трябва се получи като разтворена книга.
Омесва се каймата с нарязан ситно лук, чубрица, кимион, галета, черен пипер и яйцето. Взема се малко топче кайма, внимателно се разтваря картофа и с нож се намазва едната половинка, отгоре леко се притиска с втората половинка и нареждаме в чиния.
Загрява се олио в тиган, всяка картофена шайба с кайма се овалва в брашно, излишното се изтупва и пържим на умерен огън от двете страни докато се изпържат добре картофите, за да не останат сурови.
Изваждат се върху салфетка да попие мазнината. По желание сервираме с лютеница или доматен сос.
Коментари