Торта Маршал

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Торта Маршал1 / 2
01/02/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
16 парчета
"Вкус, мек като кадифе, и изтънчен аромат - кой може да устои на тази торта Маршал?"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 4 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • олио - 9 с.л.
  • брашно - 1 кг
  • амонячна сода - 2 пакетчета
  • ванилия - 1 пакетче
  • за крема
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 125 г краве
  • нишесте - 1 пакетче
  • ванилия - 1 пакетче
  • за декорация
  • орехи - смлени
  • шоколадови пръчици - може и цветни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте с тел в купа заедно яйцата, захарта и амонячната сода за блата. Добавете киселото мляко и брашното, разбъркайте добре и залейте с олиото. Омесете тестото, което трябва да разделите на 4 части. От всяка топка разточете кръгла кора с големината на тавата, в която ще печете.Всяка кора изпечете за около 10 минути в умерено загрята фурна.

За крема загрейте млякото със захарта и маслото и добавете предварително разтвореното в 100 мл вода нишесте. Бъркайте интензивно и добавете ванилията. Бъркането продължава до получаване на гъст крем.

Слепете корите с крема, като най-отгоре намажете цялата торта Маршал с крем. Направете украса от шоколадовите пръчици и смлените орехи. Оставете тортата Маршал да престои 1 денонощие преди да поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
57
45
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

дона
дона
Прилича ми на добуш торта,но в крема не слагам нишесте,а брашно и яйца.
09.11.2014 22:09
1
живка
живка
много ясно е опемонато кога се слага захарта защо на госпожата неие ясно
06.08.2013 19:36
1
дида
дида
не е много, трябва да се получи средно твърдо тесто, което се точи, а не да се разлива. На мен също ми отива към 1 кг
23.04.2012 15:24
1
Кристал
Кристал
Посоченото количество брашно не е ли много? Един килограм??????
23.04.2012 13:52
екатерена статева
екатерена статева
има пропусната стъпка ,кога се слага захарта в блата
17.02.2012 07:11