Пилешки рулца с моцарела

Пилешки рулца с моцарела
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Пилешки рулца с моцарела - това е другото име на изкушението"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 8 бр. от горни бутчета
  • бекон - 8 листчета тънко нарязани
  • моцарела - 200 г
  • гъби - 8 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • готварска сметана - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се начукват леко. Подправят се със сол и смлян черен пипер на вкус.

Във всяка пилешка пържолка се слага парче от моцарелата и по една гъбка нарязана на филийки. Навива се внимателно на руло.

Около всяко парче се завива лентичка бекон. За да не се развие бекона при печенето може да си послужим със забодена клечка за зъби.

Рулцата се нареждат в тавичката за печене и се заливат със сметаната. Пекат се в сгорещена фурна на 190 градуса за около 30-40 минути.

Сервират се още топли с подходяща гарнитура, например паста или салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: