Шоколадови гевреци за Коледа

14/12/2016
"Страхотни гевреци, които хапваме най-вече по Коледа и не само "
Приготвяне50 мин.
Готвене25 мин.
Общо75 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 378
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се натрошава в хладката вода с 1 с. л. захар и се оставя да шупне за 10 минути. Сипва се в средата на брашното, пресято в тава. Добавят се останалите продукти и замесваме средно меко тесто. Втасва на топло за 40 минути.

Разделя се на 8-9 части, оформят се топчета. Всяко се разточва на малка кръгла кора и се намазва само в средата с 1 ч. л. шоколад.

Краищата се събират като вързопче. Внимателно се разточва на елипса около една педя, нарязва се на ленти, но не до краищата и се завива на руло, а после двата края се свързват като геврек.

Така се оформят всички шоколадови гевреци и нареждаме в тава върху хартия за печене. Оставят се за 15 минути да си почине тестото, намазват се с разбит жълтък с малко олио.

Печем в загрята фурна 180 градуса около 20-25 минути до златисто. Вкусни са както топли, така и студени.

Рейтинг

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар