Ябълково пюре

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф67376021515
14/12/2016
"Вкусно пюре, което да поднесете като лек десерт или да използвате за кулинарните си фантазии в кухнята "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 568
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • ябълки - 1/2 кг
  • захар - 120 г
  • канела - 1/2 к.л.
  • лимонов сок - от половин лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се измиват, обелват се след това им се махат семките. Режат се на дебели резенчета.

В тенджера се слагат нарязаните ябълки. Заливат се свода колкото леко да ги покрие. Тенджерата се слага на слаб котлон да къкри докато ябълките омекнат. След като омекнат се пасират с пасатор.

Добавят се захарта, лимоновият сок и канелата и тенджерата се връща отново на котлона за около пет минути.

Готовото ябълково пюре може да се консумира веднага или да се използва при направата на сладкиши.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар