Ябълково пюре

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Ябълково пюре3 / 3
14/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Вкусно пюре, което да поднесете като лек десерт или да използвате за кулинарните си фантазии в кухнята"

Необходими Продукти

  • ябълки - 1/2 кг
  • захар - 120 г
  • канела - 1/2 к.л.
  • лимонов сок - от половин лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се измиват, обелват се след това им се махат семките. Режат се на дебели резенчета.

В тенджера се слагат нарязаните ябълки. Заливат се свода колкото леко да ги покрие. Тенджерата се слага на слаб котлон да къкри докато ябълките омекнат. След като омекнат се пасират с пасатор.

Добавят се захарта, лимоновият сок и канелата и тенджерата се връща отново на котлона за около пет минути.

Готовото ябълково пюре може да се консумира веднага или да се използва при направата на сладкиши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: