Вкусна пилешка кавърма

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
297
3k
659
788
3
15/12/2016
"Знаем едно вълшебно заклинание, което ще събере всички на масата за нула време - казва се Вкусна пилешка кавърма "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 771
  • Преглеждания за месеца445
  • Преглеждания за седмицата67
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кавърма

Начин на приготвяне

Измийте, подсушете и нарежете на кубчета пилешкото месо. Лука нарежете на полумесеци, праза и чесъна на ситно, а чушките на едри кубчета.

Задушете лука в зехтин за 5-6 минути, след това прибавете месото, гъбите, посолете и оставете да се задуши за още 5 мин.

След това прибавете доматения сок, чушките, праза, червен и черен пипер, виното, 1ч.ч. вода и останалите подправки. Когато заври намалете котлона и оставете да къкри около 30 мин.

Сложете щипка захар, за да неутрализирате киселината от доматения сок. Към края добавете 1-2 бр. дафинов лист и оставете да къкри още 5 минути. Ако е необходимо сгъстете с лъжица брашно, размито в малко вода.

По желание може да сервирате с гарнитура картофено пюре или задушен ориз, или да си я хапнете и без гарнитура.

Традиционно българско гювече с капак
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционно българско гювече с капак
4.49 лв.
Виж ››

Търкулнало се гювечето и си намерило похлупака или защо във всеки дом трябва да има по едно такова глинено гювече с капак.

Рейтинг

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Христо Славейков
Хубава и подробна рецепта! Получи се вкусна кавърма...
1
0
ГЕРГАНА ЯНКОВА
Благодаря!
0
0