Начин на приготвяне
Измийте, подсушете и нарежете на кубчета пилешкото месо. Лука нарежете на полумесеци, праза и чесъна на ситно, а чушките на едри кубчета.
Задушете лука в зехтин за 5-6 минути, след това прибавете месото, гъбите, посолете и оставете да се задуши за още 5 мин.
След това прибавете доматения сок, чушките, праза, червен и черен пипер, виното, 1ч.ч. вода и останалите подправки. Когато заври намалете котлона и оставете да къкри около 30 мин.
Сложете щипка захар, за да неутрализирате киселината от доматения сок. Към края добавете 1-2 бр. дафинов лист и оставете да къкри още 5 минути. Ако е необходимо сгъстете с лъжица брашно, размито в малко вода.
По желание може да сервирате с гарнитура картофено пюре или задушен ориз, или да си я хапнете и без гарнитура.
Коментари