Ризото с микс от зеленчуци

СофияСофия
Новак
38
140
28
100
15/12/2016
"Много бързо, лесно и изключително сполучливо ризото, което може да хапнете за вечеря или да поднесете като гаритура"
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
28 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо111 053
  • Преглеждания за месеца2160
  • Преглеждания за седмицата226
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена28

Необходими Съставки

  • ориз - 1 1/2 ч. ч.
  • бульон - 2 кубчета пилешки
  • олио - 1 - 2 с. л.
  • микс от зеленчуци - царевица, броколи, моркови, грах
  • лук - 2 глави кромид
  • джоджен - 1 ч. л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на ситно, запържва се около 2 минути в горещото олио и се добавят зеленчуците.

Запържват се за минута и се добавя малко вода, за да се задушат докато зеленчуците станат меки, след което се овкусяват.

Добавя се измитият ориз и натрошеният пилешки бульон.

Залива се с 3 ч.ч., разбърква се и се оставя да заври. След като ястието заври, котлонът се изключва и ризотото се оставя на него, докато се охлади.

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ivana Georgieva
Ivana Georgieva
22.01.2021 16:45
Изглежда много бързо и лесно. Определено ще пробвам рецептата!
0
0