Ризото с микс от зеленчуци

15/12/2016
София
отСофияНовак3812
"Много бързо, лесно и изключително сполучливо ризото, което може да хапнете за вечеря или да поднесете като гаритура "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо65 446
  • Преглеждания за месеца647
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

  • ориз - 1 1/2 ч. ч.
  • бульон - 2 кубчета пилешки
  • олио - 1 - 2 с. л.
  • микс от зеленчуци - царевица, броколи, моркови, грах
  • лук - 2 глави кромид
  • джоджен - 1 ч. л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на ситно, запържва се около 2 минути в горещото олио и се добавят зеленчуците.

Запържват се за минута и се добавя малко вода, за да се задушат докато зеленчуците станат меки, след което се овкусяват.

Добавя се измитият ориз и натрошеният пилешки бульон.

Залива се с 3 ч.ч., разбърква се и се оставя да заври. След като ястието заври, котлонът се изключва и ризотото се оставя на него, докато се охлади.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар