Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка с ракия

Питка с ракия

Питка с ракия1 / 3
17/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Магията на тази питка е скрита в ракията, с която се замесва. Ако не вярвате, опитайте сами"

Необходими Продукти

  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • ракия - 1 с.л.
  • мая - 1 кубче
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 1 - 1.5 кг
  • вода - 400 мл топла
  • масло - малко краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се маята, захарта и топлата вода. Като се разтвори маята, се изсипва в пресятото брашно, добавят се и останалите продукти без маслото.

Замесваме до меко тесто, оставяме да втаса.

След втасване примесваме тестото и правим питка с форма по наше желание.

Намазваме тавата с масло.

Готовата питка също оставяме да втаса повторно.

След това печем на 180 градуса около 35-40 минути.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: