Напукани снежни топки

17/12/2016
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваМастър Шеф346953494
"Напук на студеното време навън, ще си стоим на топло вкъщи и ще хрупкаме ароматни снежни топки "
Приготвяне200 мин.
Готвене30 мин.
Общо230 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 781
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • черен шоколад - 170 г
  • брашно - 170 г
  • масло - 60 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1
  • сол - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 br.
  • пудра захар - 150 г
  • пудра захар - 60 г /за овалването/
  • подправки - 2/3 чаена лъжица микс от (канела, джинджифил, карамфил, кардамон, индийско орехче)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадът се разтапя на водна баня заедно с маслото. Оставя се да се охлади леко.

През това време в дълбока купа се смесват брашното и бакпулверът. Разбърква се. След което се добавят подправките и солта.

Яйцата се разбиват заедно с пудрата захар, след което се добавя разтопеният и охладен шоколад и ванилията. Разбърква се. След това постепенно се добавят и сухите съставки. Разбърква се хубаво.

Полученото тесто се остава в купата. Купата се покрива хубаво със стреч фолио. Оставя се в хладилника на около 2 часа.

След това тестото се вади и се оформят на малки топки. Пудрата захар се изсипва в чиния. Готовите топки от тестото се овалват в пудрата захар. Редят се в тава, която е застлана с хартия за печене.

Получените снежни топки се редят на разстояние една от друга.

Пече се на загрята фурна на 160 - 170 градуса.

Коледните снежните топки са готови за около 15 минути. След това се оставят върху решетка да изстинат. Отгоре може да поръсите с още пудра захар.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Христилияна Личева
Срещала съм ги и като " Напукани сладки " ,и като " Снежни топки ". Важното е ,че са вкусни и свършват много бързо.
0
0
marcheva14
marcheva14
17.12.2016 17:36
Чудесна рецепта , но за мен това са т.н. "Напукани сладки". Рецептата е абсолютно същата, само заглавието ѝ е различно, няма значение, важното е, че са много приятно и вкусни.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв