Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювечета»Мусака с леща и кашкавал в гювече

Мусака с леща и кашкавал в гювече

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Мусака с леща и кашкавал в гювече
Снимка: Monika Ivanova
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
6 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
36 мин.
Порции
3
"Една рецепта, която сме научили от баба и споделяме само с близки приятели - мусака с леща"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 600 г
  • олио - 40 мл
  • леща - 300 г от консерва, отцедена
  • магданоз - няколко стръка
  • чубрица - 1/2 с.л.
  • яйце - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • кашкавал - 200 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата запържвате за 2-3 минути заедно с нарязания на ситно лук в малко олио. Достатъчно е само каймата да стане на трохи дори и да не е готова, все пак след това се запича на фурна.

Смесвате всичките изброени по-горе съставки без кашкавала. Изсипвате в намазнени гювечета и запичате около 20 минути на 220 градуса.

Когато видите, че сместа се е стегнала и каймата е готова, поръсете гювечетата с настъргания кашкавал и върнете във фурната, докато кашкавалът се разтопи и запече до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: