Начин на приготвяне
В купа се сипва мекото масло, пудрата захар, ванилията, яйцето. С миксер се разбива, докато стане гладка смес като крем.
Добавя се пресято брашно с бакпулвера на два-три пъти и се замесва меко тесто, да не лепне. Разделя се на две части. В едната половина се прибавя какаото и се замесва на гладко тесто с равномерен цвят.
Късат се малки топчета с големина на лешник от бялото и от кафявото тесто и се оформят цветенца. Нареждат се върху хартия за печене.
След като са оформени, с клечка за зъби се притиска отгоре всяко топченце да се оформи чертичка. Печем в загрята фурна 180 градуса около 10 -12 минути - да останат бели.
Охладени се нареждат в кутия за сладки и се съхраняват до Коледа.
Весели празници! Нека ни е вкусно и красиво на трапезата!
Коментари